Connect with us

Новинки

Гаджето на убиеца на Милен проговори, бълва чутовна наглост

Published

on

Четвърти ден след жестокото убийство на журналиста Милен Цветков всички в държавата говорят за трагедията. Зверското престъпление на 22-годишния дрогиран келеш Кристиан Николов потресе обществеността, а в мрежата се появяват групи, настояващи за присъда доживотен затвор, без право на обжалване. 

Разказът на маминото синче, летяло с бясна скорост, бе тотално неадекватен. Полицията установи наличие на канабис и амфетамини. Със същите вероятно са били друсани и другите двама в колата – синът на депутата Лъчезар Иванов и непознато до момента момиче – приятелка на Кристиан.От профила на Симона Цветкова в социалните мрежи и снимки на въпросната млада жена ясно се вижда, че изглежда потресаващо, пише lifeonline.bg.

Лицето й е пробито на няколко места от пиърсинг, а физиономиите, които прави, са откровено наркомански. 

От профила на приятелката на убиеца на Милен лъха нечистотия и разврат, а потребителите се отвратиха от нейн пост на женско лице, в чиято уста е натъпкана с карантия. Както и колаж на млади родители с „бебе канабис“.

От там става ясно, че момичето не крие пристрастията към определени упойващи вещества и разюздания начин на живот по палатки и паркове.

Тя споделя странни възгледи, а дори по лицето й, обсипано с пиърсинг е видно, че не се вълнува от никакви норми. Тялото й също е покрито с множество татуировки.

Момичето бе арестувано от полицията, след като стана ясно, че тя е издирена и отведена от униформените, но отказва да съдейства на разследващите. Малко след това й бе определена парична гаранция от 10 000 лева.

Двамата с Кристиан са фенове на електронната музика и често споделят фотоси от големи хаус партита, където както е известно се консумират основно забранени вещества.

Приятелката на Кристиан Николов обича да се забавлява с канабис и не го крие

Към момента Симона Брофловски, както се е именувала във Фейсбук, е изтрила профила си.

Непосредствено след смъртоносния инцидент обаче тя се опита да го защити в коментари под публикации за катастрофата в новинарските сайтове:

Симона защитава убиецът на Милен Цветков Кристиан в коментари под статии за случилото се

Все още не е ясно кога ще бъде погребението на Милен. Убиецът му остави две деца без баща.

Припомняме Ви, че вчера по-голямото му дете Калина се прибере от Нидерландия, за да погребе баща си.

Continue Reading

Новинки

Аутопсии на хиляди умрели от COVID-19 разкриха зловещи истини за болестта

Published

on

Какво разкриват аутопсиите на хора, починали от новия коронавирус? „Дойче Веле“ разкри какво показват резултатите от изследвания, проведени от патолози в Швейцария и Германия. През март германският институт „Роберт Кох“ препоръча да се избягват аутопсиите на пациенти, починали от новия коронавирус. Причината: патолозите и останалият медицински персонал се излагат на голям риск от зараза при некропсията (отварянето на труповете).

Германският съюз на патолозите обаче се изказа скептично относно тази препоръка и обяви, че би трябвало да се извършват колкото се може повече аутопсии, тъй като резултатите могат да бъдат полезни за разработването на нови терапии при лечението на COVID-19. Какви са резултатите от аутопсиите в Базел?

В Швейцария няколко болници вече провеждат аутопсии на боледували от COVID-19, посочва „Зюддойче Цайтунг“. „В зависимост от оборудването и смелостта на патолозите“, подчертава проф. Александър Цанков, който ръководи отдела по аутопсия в Университетската клиника в Базел.

Там досега са проведени аутопсии на 20 пациенти, боледували от новия коронавирус. „Всички те са имали високо кръвно налягане. А голяма част от тях са били с наднормено тегло“, казва професорът. Той добавя, че става дума предимно за мъже. Германски лекари направиха аутопсии на починалите от COVID-19 и откриха шокиращи неща „При над две трети коронарните артерии са били увредени, а една трета е имала диабет“, добява патологът.

Освен предишните заболявания, екипът на Цанков е изследвал и белите дробове на жертвите. „Само една малка част са имали възпаление на белите дробове. При повечето се вижда тежко увреждане на микроциркулацията в дробовете. А това означава, че обмяната на кислород вече не функционира и това обяснява трудностите с обдишването на пациентите в интензивните отделения“, уточнява професорът.

„При тези пациенти кислородът просто не бива транспортиран както трябва. Колкото и кислород да им се пуска – това не помага“, допълни той. Все още не е ясно дали тези нови знания вече се прилагат в лечението на болните от COVID-19. Междувременно „Роберт Кох“ отмени препоръката си да не се правят аутопсии. Още преди това обаче в Хамбург патологът Клаус Пюшел е провел аутопсии на 65 души, починали от новия коронавирус.

Докладът с резултатите е бил изпратен на здравните власти в Хамбург. С него разполагат и „Зюддойче Цайтунг“, ВДР и НДР. „Междувременно в Хамбург са проведени аутописии при над 100 боледували от COVID-19 и всички те са имали предишни заболявания“, казва професорът. Никъде другаде в Германия досега не са били аутопсирани толкова много пациенти. Има ли нещо ново при аутопсиите в Хамбург?

Някои от резултатите в доклада от Хамбург приличат на заключенията от Базел: например това, че повечето жертви са страдали от сърдечни заболявания. 55 от 61 аутопсирани са имали атеросклероза, високо кръвно, прекаран инфаркт или друго сърдечно заболяване. 46 от аутопсираните са имали предишно заболяване на белите дробове. 28 са имали проблеми с бъбреците, черния дроб или пък са били с трансплантиран орган.

16 са страдали от деменция, други са били прекарали поне едно раково заболяване, били са с наднормено тегло или са страдали от диабет. Италия наскоро публикува доклад с информации за 1738 жертви. Но не от аутопсиите, а от периода на лечение. Най-често пациентите са страдали от високо кръвно, диабет и сърдечно-съдови заболявания. А дали причината за смъртта на тези хора наистина е била новата болест COVID-19?

На този въпрос патологът от Хамбург Клаус Пюшел отговаря, че при аутопсираните при него 65 пациенти общо 61 са починали заради коронавируса. При останалите четирима вирусът не е бил причината за смъртта. Проф. Александър Цанков от Базел подчертава, че хората с предишни заболявания вероятно живеят по-малко: „Но ако тези хора не се бяха разболели от COVID-19, щяха да живеят може би още един час, ден, седмица или година“.

Continue Reading

Новинки

Извънредно: Ананиев издаде нова ЗАПОВЕД за носенето на маски

Published

on

До 13 май включително всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места, трябва да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.).

Това нареди министърът на здравеопазването с издадена днес Заповед № РД-01-236/24.04.2020 г. Припомняме, че със заповед на здравния министър, издадена на 11 април, носенето на предпазни маски стана задължително за периода 12-26 април. Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVlD-19 на територията на страната и нарастващия брой на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция.

Поставянето на защитна маска при посещение на обществени места намалява епидемиологичния риск от заразяване с новия коронавирус както за лицето, носещо маската, така и за околните.

Трябва да се има предвид, че в редица случаи заболяването протича безсимптомно, което означава, че един човек може да е заразоносител и да не знае. В същото време наличните до момента научни данни свидетелстват, че вирусът се задържа дълго време върху метални, пластмасови и стъклени повърхности – по тази причина, носейки маска, гражданите ограничават до минимум възможността да се заразят.

Continue Reading

Новинки

Ето новите жестоки забрани влизат в сила от тази нощ за всички в България заради коронавируса! –

Published

on

Въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България.

България ще затвори изцяло границата си с Турция от 24 до полунощ на 26 срещу 27 април. Заповед за това беше издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

По-рано днес Националният оперативен щаб съобщи, че ще предложи забрана на пътуванията заради информация от Външно министерство, че много български граждани, живеещи в Турция, се готвят да се върнат за започващия в петък свещен за мюсюлманите месец Рамазан.

В Турция живеят над 300 хиляди души с българско гражданство. Повечето от тях са родени в България етнически турци, които напуснаха през 1989 г. заради политиката на комунистическия режим за насилствена промяна на имената им. Броят на заразените в Турция вече е почти 100 хиляди души, а над 2300 починаха от коронавируса.

България е в извънредно положение от 13 март до 13 май заради епидемията от коронавирус. 1,188 са потвърдените случаи на COVID-19, починалите са 54-ма. В края на март по препоръка на Европейския съюз България затвори външните граници на ЕС за граждани от трети страни, а всички пристащи в страната от чужбина подлежат на 14-дневна задължителна карантина. Развитието по дни можете да следите тук.

Забраната за преминаване на българо-турската граница обхваща както хора, така и превозни средства и засяга и трите контролни гранични пунктове: Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.

Изключение ще се допуска само за тежкотоварни автомобили, както и за превозни средства със специален режим, автомобили превозващи хора, нуждаещи се от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени

Новинки9 месеца ago

Аутопсии на хиляди умрели от COVID-19 разкриха зловещи истини за болестта

Какво разкриват аутопсиите на хора, починали от новия коронавирус? „Дойче Веле“ разкри какво показват резултатите от изследвания, проведени от патолози...

Новинки9 месеца ago

Извънредно: Ананиев издаде нова ЗАПОВЕД за носенето на маски

До 13 май включително всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места, трябва да носят еднократна...

Новинки9 месеца ago

Ето новите жестоки забрани влизат в сила от тази нощ за всички в България заради коронавируса! –

Въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България. България ще затвори изцяло границата си с Турция от 24 до...

Новинки9 месеца ago

Коронавирусът настъпва със страшна сила у нас, жертвите продължават да растат

1188 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още...

Новинки9 месеца ago

Мистерия в Бургас: Няма кой да прибере от моргата трупа на красива и богата мулатка СНИМКИ

Вече пети ден в хладилника на бургаската морга стои тялото на екзотична красавица от ЮАР, майка на три прекрасни деца...

Новинки9 месеца ago

Проф. Витанов: Загубихме първата битката с COVID-19, сега започва най-лошото!

„Когато се появи за първи път преди месец и нещо какво казаха „Дръжте карантината три седмици и ще ви кажем...

Новинки9 месеца ago

Бърз тест: Избери си число и виж какво те очаква!

Намисли си едно желание, затвори очи и посочи едно число от 1 до 100. Каквото е числото – такъв е...

Новинки9 месеца ago

Проф. Аргирова: Внимавайте, усетите ли това, значи сте заразени с COVID-19!

Проф. Радка Аргирова, председател на Българското дружество по вирусология: “Не бих казала, че 55-65% от бързите тестове са грешни или...

Новинки9 месеца ago

Извънредно! Майката на Николов дава 500 000 лв за децата на Милен Цветков

Майката на дрогирания убиец на Милен Цветков – Кристиан Николов, ще даде 500 000 лева на децата на смазания в...

Новинки9 месеца ago

Симеонов: Извънредното положение ще бъде удължено до 13 юли?

“Извънредното положение ще бъде удължено до 13 юли? Моля ви, това са глупости, дето ги пускат от БСП”. Така лидерът...

Новинки9 месеца ago

Гаджето на убиеца на Милен проговори, бълва чутовна наглост

Четвърти ден след жестокото убийство на журналиста Милен Цветков всички в държавата говорят за трагедията. Зверското престъпление на 22-годишния дрогиран келеш Кристиан Николов потресе...

Новинки9 месеца ago

Гаджето на убиеца на Милен проговори, бълва чутовна наглост

Четвърти ден след жестокото убийство на журналиста Милен Цветков всички в държавата говорят за трагедията. Зверското престъпление на 22-годишния дрогиран келеш Кристиан Николов потресе...

Новинки9 месеца ago

Борисов ни попари с тези думи за COVID-19 НА ЖИВО

„Искаме да вдъхнем оптимизъм и увереност, че тоя кошмар ще свърши и един ден това ще е лош спомен. Медицински...

Advertisement

Актуални