Connect with us

За България

Ето как „Шоуто на Слави“ резюмира интервюто на Трифонов с премиера Бойко Борисов! (СНИМКИ)

Published

on

От „Шоуто на Слави“ решиха да направят резюме на снощното интервю на Слави Трифонов с премиера Бойко Борисов, което бе подробно отразено от БЛИЦ. Текстът не е стенографски запис, а подробно са цитирани въпросите и в по едно изречение – отговорите. А ТУК е пълният вариант на разговора.

Ето какво написаха от „Шоуто на Слави“ в интернет страницата им (публикуваме текста без редакторска намеса): „В предаването гостува премиерът Бойко Борисов. Над 5000 въпроса към министър-председателя Бойко Борисов бяха получени в „Шоуто на Слави“ от зрителите на предаването.

Най-конкретните от тях бяха зададени на премиера от водещия Слави Трифонов. Борисов отиде при Слави и му зададе въпрос, чийто отговор чака цяла България  Първият въпрос към Борисов бе от Стефан Горанов и звучеше така: „Защо не спазвате Конституцията и не отивате в Народното събрание на парламентарен контрол или при гласуване на промени в кабинета, както се случи днес?“

На този въпрос премиерът отговори, че участва в парламентарния контрол, когато има питане към него: „Днешният ден, представянето на нов вицепремиер можеше да го направи друг вицепремиер. Тъй като от 9 ч. имам работа в службите и прокуратурата – по контрабандата, в 10 ч. – министерски съвет, в 11 ч. – среща със синдикатите и работодателите“.

На забележката на водещия, че и в други случаи не е отивал в парламента, Борисов отвърна, че „много пъти това време се използва, за да се изговорят много небивалици, много лични обиди и нападки“ и затова не вижда смисъл да го прави.

Много от въпросите на зрителите бяха свързани с темата за горивата и цените им.

Петър Шишков обърна внимание на това, че през есента 2013 г., при цена на петрола 102 долара за барел, цената на бензина у нас е била средно 2,50 лв. А в ранната есен на 2018 г., когато цените са 76 долара за барел, цената на бензина отново беше средно 2,50 лв., при положение че акцизът и ДДС не са променени.

На цитираните данни Борисов отговори, че с новата наредба за касовите апарати в бележката при зареждане на бензиностанциите ще бъдат посочвани акцизите, нетната цена и надценката. Според премиера това ще гарантира 100 процента прозрачност.

На питането на Атанас Тимев относно официалните данни, че Лукойл притежават 92 процента от данъчните складове за горива и всички са принудени да купуват от тях, премиерът отговори, че това, според него, не е монопол.

Борисов заяви, че и в Румъния, Сърбия и Гърция има рафинерии и никой не може да задължи големите компании да зареждат от Лукойл. Освен това министър-председателят изтъкна, че рафинерията Нефтохим е била продадена много преди неговото управление.

На въпроса защо, ако се махне държавния акциз в България и Франция, цената на горивото е по-висока в България, Борисов отговори с надеждата си в нашите находища „Хан Аспарух“ и „Силистар“ да има добри добиви на петрол и газ. „Видяхте, в Съединените щати приеха политика за шистовия газ, а в България това е мръсна дума“, заяви Борисов и допълни, че целият свят в момента прави терминали, за да докарва от САЩ шистов газ.

„И аз искам да е много евтино, само че България не добива петрол“, заключи министър-председателят. Зрителят Румен Жеков поиска премиерът да бъде попитан колко данъци е внесъл Лукойл, откакто начело е господин Златев. Борисов отговори, че Златев и Лукойл са на пазара много години преди той да се замисли да се занимава с политика: „Спокойно могат да си извадят данъците, които са платили и утре да ги сложат на своя сайт.

Да ги публикуват.“ Като несправедлив въпрос беше определено от Борисов питането на Стоян Иванов: „Защо две-три големи фирми печелят всички обществени поръчки и има съмнения за нередности (пример: Джи Пи Груп), а вашето правителство си трае. В играта ли сте?“.

Премиерът заяви, че към Джи Пи Груп има повдигнати обвинения и спрени 14 милиона плащания, а в момента прокуратурата се занимава с тях.

На въпрос защо не предприема действия относно изнесените от сайта Биволъ данни за злоупотреби на фирма Юлен и нейния фиктивен собственик Георгиус Георгиу, Борисов отговори, че не премиерът и изпълнителната власт се занимават с тези неща. Той допълни, че е препратил въпросния сигнал до прокуратурата и посъветва този въпрос да бъде зададен на Сотир Цацаров. Следващата тема бе свързана с резултатите от Референдума.

Ирина Стоименова зададе въпрос защо правителството на Борисов втора поредна година залага 11 лева държавна субсидия за партиите в бюджета, въпреки волята на 2 милиона и половина българи, които поискаха субсидията да е 1 лев. Борисов изтъкна, че подобна ниска субсидия би била риск:

„Парламентът и политическите партии ще попаднат веднага в ръцете на богатите хора. Защото това е единственият начин партиите да имат своя политически живот – семинари, обучения… и всичко останало.“

Слави Трифонов отбеляза факта, че от ГЕРБ държат 20 милиона на влог, а Борисов заяви, че от тези пари непрекъснато се правели дарения. „Хората не дават пари, за да дарявате, а за да се финансирате и да се издържате“, заяви мнението си водещият.

В крайна сметка, министър-председателят пое ангажимент да направи това предложение за намаляване на субсидията, въпреки че според него рискът е голям.

Мирослава Тодорова обърна внимание на темата с фалита на КТБ. Тя попита премиера как ще обясни, че през първия му мандат активите на КТБ от 2 милиарда са станали 5 милиарда и половина и то с пари от държавните предприятия. „Всички банки растяха тогава – отговори Борисов, – ние тогава държахме много твърд контрол и поетапно намалявахме парите.

“ Той допълни, че през неговото управление КТБ е била стабилна банка, както и всички останали. Според премиера отговорност за фалита на КТБ носи не Орешарски, а БСП, която е била мандатоносител“.

Continue Reading

За България

Коварството на зодиите – Овенът ненавижда да му отговарят, Близнаците са способни на страшно… –

Published

on

Какво може да ви извади от кожата за да станете агресивни, зли и раздразнителни? На какво сте способни в лошо настроение? За нивото на вашата потенциална агресивност разказват звездите.

Овен

Овенът не се стреми да докаже на всички своето превъзходство, на него му стига вътрешна мощ и самоувереност за да постига всичко което пожелае. По природа Овенът е агресивен човек и може лесно да бъде въвлечен във конфликт.

 

Ненавижда да му отговарят това сама усилва неговата враждебност. Овните не се спират пред нищо с една цел да сломят съпротивата.

Телец

Дълбоко в душата си Телецът мечта е да ограби банка, реалното ниво на неговите доходи рядко го удовлетворява. Втълпили си тази идея той дълго ще плете коварни планове. Търпение също не му липсва може да чака цяла вечност подходящият момент.

Близнаци

Рядко представителя на зодия Близнаци е злопаметен, но ако се ядоса е способен на страшно отмъщение. Представителите на този знак се отличават с коварство и дързост, те са импулсивни, а устремът им е непредсказуем и мълниеносен. Почти невъзможно е да се предположи кога ще бъде следващото избухване.

Рак

Чувствителният и романтичен Рак може да бъде много отмъстителен и коварен!. Никога не се надсмивайте на такъв човек, той е в състояние да нанесе неочакван, точен и съкрушителен удар. Ракът е способен дълго да носи плана си за вендета и ако силно сте го засегнали, не се съмнявайте че рано или късно ще ви отмъсти.

Лъв

Лъвът е твърдо уверен в това, че винаги е прав. Той има властна натура,ориентирана към решително потискане на всяка съпротива. Представителите на този знак имат вродено чувство за справедливост и могат да бъдат много агресивни отстранявайки някаква несправедливост.

Дева

Девата е тревожна и мнителна за това много неща е възможно да е извадят от равновесие. Тя е консервативна обича реда и най малкото му нарушаване може да доведе до ярост. Вече втори ден не изнасяте боклука, а немитите съдове са напълнили мивката. Девата която живее с вас под един покрив едва ли ще понесе такова издевателство.

Везни

Благодарение на вътрешният си стремеж към хармония Везните са обикновено много търпеливи. Те се опитват да изгладят острите ъгли и да тушират зреещите конфликти, но ако ги предизвикате проявеният им гняв ще бъде ужасен.

Скорпион

Скорпиона е злобен и агресивен по природа. Ако го оскърбите или откраднете неговия интимен партньор,досещайте се сами. Това е знака които е способен да убие от ревност

Стрелец

Стрелецът е взривоопасна натура, има душа на авантюрист и темперамент на хазартен играч в казино. Много лесно е да го извадите от кожата му. В момент на изблик на гняв и раздразнение той ще мята гръм и мълния и може да извърши много нелогични постъпки.

Козирог

Козирога не е избухлив той е студен и пресметлив. Обмисля всичко до най малките подробности. Такъв човек е властна и упорита натура, той ще направи всичко за да докаже на този които го е обидил, че е нищожество.

Водолей

За представителите на зодията е свойствено да не обичат реда във всичките му прояви. Такъв човек може да зацикли на идеята, че редът е всемирно зло и непременно трябва да се разрушава. Агресивните изблици на Водолеите са най често предизвикателство към обществото и закона.

Риби

Рибите са извънредно чувствителни, всяка дреболия може да ги обиди и разстрои. Външно живота на такива хора може да не се промени, а във вътрешният им свят да стане истински преврат. Представителите на този знак най много от всички зодии са подложени на алкохолна и наркотична зависимост.

Continue Reading

За България

Дакота е със 7 деца и не може да се справи с кредитите и сметките, когато получава бележка, от която сълзи потичат по бузите му

Published

on

Дакота Нелсън и неговата съпруга Рейм са родители на 7 деца и живеят нормално, когато един ден тя се строполява на пода, в безсъзнание. Лицето й  е синьо и не изглеждаше да диша.

Дакота незабавно се обажда на 911, но майката на 7 деца умира по-късно въпреки усилията на лекарите, които така и не установяват причината за смъртта.

Дакота остава сам да се грижи за семейството, както и да изплаща ипотеката по къщата.

Понастоящем работи на три места на непълен работен ден,  за да плаща сметките, но не успява да се справи с ипотеката, която е непосилна за него.

Всичко изглежда загубено за младия вдовец със 7 деца.

За щастие, анонимен дарител чува историята на Дакота и решава да помогне навреме за празниците.

Дакота получава бележка, съдържаща доста специален подарък от “Тайния Дядо Коледа”.

Сумата, която получава е $ 10 000. Разбира се, това са пари, които могат много да помогнат на Дакота в тази трудна ситуация.

Като разбира какво се случва, бащата остава без думи, а сълзи се стичат по страните му. Можем само да си представим колко означава за него!

Гледайте невероятното видео по-долу:

Continue Reading

За България

Касапница в Златни пясъци! Мъж преряза гърлото на млада жена с макетен нож!

Published

on

Мъж е нападнал 21-годишна жена в курортен комплекс „Златни пясъци“, като й е нанесъл прорезни рани с макетен нож. Това съобщават от полицията във Варна.

Инцидентът е станал вчера около 16.20 ч. Получен е сигнал, че пред хотел в централната част е нападната млада жена.

Изпратеният на мястото автопатрулен екип установил и задържал Б. Ш., на 33 години, от Кубрат. Установено е, че той е ранил с ножа жената в областта на врата и по лява предмишница. Двамата са се познавали, но не се съобщава в какви отношения са били.

Извършителят е задържан със съдействието на граждани и служители от заведенията в близост до мястото на инцидента. Извършен е оглед, материалите са докладвани на прокурор и е образувано досъдебно производство.

Потърпевшата е настанена в болница, няма опасност за живота й.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени

За България12 минути ago

Коварството на зодиите – Овенът ненавижда да му отговарят, Близнаците са способни на страшно… –

Какво може да ви извади от кожата за да станете агресивни, зли и раздразнителни? На какво сте способни в лошо...

За България15 минути ago

Дакота е със 7 деца и не може да се справи с кредитите и сметките, когато получава бележка, от която сълзи потичат по бузите му

Дакота Нелсън и неговата съпруга Рейм са родители на 7 деца и живеят нормално, когато един ден тя се строполява на...

Новинки3 седмици ago

Току-що в парламента се случи немислимото! Поляха с ледения душ милиони българи!

С гласовете на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за...

Новинки3 седмици ago

Медицинска сестра предупреждава за нов симптом на грип, който повечето родители никога не са виждали

Нормално е случаите на грип да се увеличат през зимата, но 2018-2019 изглежда особено лошо. Броят на хората, които са...

Новинки3 седмици ago

Ексклузивно! Страшна смърт сполетя 18-годишната красавица Ива от Пловдив (СНИМКИ)

18-годишната ученичка Ива Ковачева от Пловдив е починала снощи, въпреки борбата на лекарите да я спасят. Красивата девойка е била...

Новинки3 седмици ago

Извънредно! Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха мощна банда в София и Бургас!

Специализираният наказателен съд определи „Задържане под стража“ на двамата организатори на 5-членна престъпна група за трафик на мигранти през страната,...

Новинки3 седмици ago

РАЗКРИТИЕ: Ударените от ДАНС складове с горива във Враца – на русенската фирма ДМВ, наследили скандалните „Полисан“ и зареждали

Голямата акция на ДАНС, Агенция Митници и НАП, която тече от вторник в данъчни складове край Враца е срещу русенската...

Новинки3 седмици ago

Тролове налазиха страницата на Слави във фейсбук, след вчерашното предаване с Бойко Борисов! Експерт по киберсигурност посочи точно как и кога

Екеспертът и преподавател по киберсигурност Ивайло Петров разкри, за удара на тролове по страницата на Слави във фейсбук. „Това е...

За България3 седмици ago

Ето как „Шоуто на Слави“ резюмира интервюто на Трифонов с премиера Бойко Борисов! (СНИМКИ)

От „Шоуто на Слави“ решиха да направят резюме на снощното интервю на Слави Трифонов с премиера Бойко Борисов, което бе...

Новинки3 седмици ago

Пророчествата на Нострадамус за 2019 година: Земетресения, по-малко болести и

Пророчествата на Нострадамус винаги са вълнували определен кръг от хора. Според неговите анализатори той е предсказал редица събития, които са...

Новинки3 седмици ago

Полицаи чуха тъжен стон от кофа за боклук! Когато отвориха раницата на дъното им спряха сърцата! Не и това

Полицаи, които патрулирали чули странен шум и стонове от препълнена кофа за боклук. Първоначално помислили, че е улично животно, но...

За България4 месеца ago

Касапница в Златни пясъци! Мъж преряза гърлото на млада жена с макетен нож!

Мъж е нападнал 21-годишна жена в курортен комплекс „Златни пясъци“, като й е нанесъл прорезни рани с макетен нож. Това...

За България4 месеца ago

Нови разкрития за красивата 17-годишна ученичка от езиковата гимназия, която изчезна мистериозно!

17-годишната Шебнем Хасан от руенското село Вресово е напуснала дома си без телефон. Това съобщава Gramofona.com, позовавайки се на от...

Advertisement

Актуални

This site is protected by wp-copyrightpro.com