Чудовищно: Кървави разкрития за смъртта на родилката Маргарита! (нарушенията са шокиращи)

Здравното министерство излезе с чудовищни разкрития за родилката Маргарита Якимова!

Трагедията с родилката Маргарита Якимова (на 38 години), която издъхна в плевенска болница при раждането на първото си дете, разтърси цяла България. От дни хиляди българи пишат и говорят за нея в социалните мрежи като се прокраднаха и апели за масови протести пред болницата.

Семейството на младата жена още от самото начало е категорично, че става дума за лекарска небрежност и грешка. И не спираха да настояват, че Маргарита е била напълно здрава и права жена, с нормална бременност и живот.

Въпреки това обаче днес тя вече не е сред живите, а бебето, което остана сираче, още е в кома… Преди часове истината най-сетне излезе наяве и бе съобщена от здравното министерство. Разкритията са чудовищни като се оказа, че лекарите действително са направили грешка.

Маргарита Якимова не е била изследвана, както следва при консултацията с анестезиолог. Не й е бил направен задължителния преглед на устната кухина и шийния отдел, което впоследствие се е оказало фатално.

Родилката е била приета за раждане на 26 юли с планирано секцио. Раждането е трябвало да се извърши под обща анестезия, но докторите не са проверили подвижността на шийния отдел на гръбначния й стълб.

Липсата на този преглед е довел до невъзможност за преценка на риска от ендотрахеална интубация. На Маргарита Якимова са били направени няколко опита за интубация, но тя не се е получила, заради анатомичните особености на устната й кухина.

Лекарите опитали да я обдишат ръчно, което довело до тежък бронхоспазъм, а после и до хипотония. Задушаването на родилката предизвиква и страданията на бебето в утробата й.

Цели 14 часа лекарите твърдят, че са опитвали да я спасят, но напразно. Документацията по случая вече е предоставена на районната прокуратура в Плевен, а близките на Марги настояват за справедливост и наказание за виновниците.

Отделно от посоченото, роднините на родилката твърдят, че лекарите са били крайно груби с нея. И са й причинили множество травми и наранявания в процеса на раждане. Те са категорични, че когато Маргарита е била изведена на път за реанимацията студена, на устата й не е имало кислородна маска. “Убиха я, престъпници”, стенат измъчените хора.

This site is protected by wp-copyrightpro.com