Connect with us

За България

Британец дойде с приятелката си на Слънчака, живя като цар и се опита да накара България да му плати масрафа, но му се случи случка (СНИМКИ)

Published

on

Бртитански турист се опита да вземе 2500 паунда обезщетение с фалшива история за стомашно разстройство, получено в България. Измамата обаче лъсна покрай снимки във Фейсбук, на които младият мъж си хапва и пийва на корем, а не е болен, както твърди. Тенекеджията Том Оуки и приятелката му Клеър Фърси летували през юли 2015 г. в петзвездния хотел „Хелена парк“ в Слънчев бряг, съобщава „Дейли мейл“, цитиран от „Телеграф“.

Всичко било на ниво, но в един момент туристът получил жестоко стомашно разстройство. То било толкова тежко, че на практика провалило ваканцията му. Вместо да се пече на черноморския плаж и да се забавлява по заведенията, човекът прекарал почивката си в тоалетната. 30-годишният британец уточнява в жалбата си, че заради лошата храна и ниска хигиена в курорта е получил диария и коремни спазми, заради които на практика не е успял да напусне стаята си в продължение на цели два дни.

Заради преживения ужас той поискал обезщетение от своя туроператор Tui в размер на 2500 лири. Цялата му история обаче рухнала, след като адвокатите на ответната страна открили доказателства във фейсбук прифила на мнимия болен. На датата, на която Оуки твърди, че се е почувствал много зле, издайнически снимки показват как той надига коктейли и си похапва на корем в ресторант в компанията на гаджето си.

Статусите в социалната мрежа на двойката също са показателни. В тях и двамата се хвалят, че са прекарали незабравими две седмици в България, които им доставили голямо удоволствие. Оуки казва още, че заради ситуацията е трябвало да отложи вече платена разходка с лодка. Във фейсбук профила му обаче се мъдри щастливо фото, на което той и 31-годишната му приятелка се любуват на закеза с бутилка шампанско в ръце. След като научава за измамата, съдия Джон Джоузефс не само че прекратява делото, но и дава случая на полицията.

Властите сега ще трябва да проучат дали лъжливото внимание на туриста представлява престъпление. Освен това Том Оуки ще трябва да заплати на туроператора Tui съдебните разходи по делото в размер на 9 хиляди паунда. „Надяваме се, че случаят ще изпрати послание към всеки, който възнамерява да подава измамни жалби за болест“, коментира Андрю Флинтън, директор на туроператора Tui, явяващ се страна по делото.

Continue Reading

За България

Всички се питат дали правителството ще издържи: Думите на Тошко Йорданов хвърлиха ПП в смут!

Published

on

Няма да позволим до края на Френското председателство да бъде свалено ветото пред Северна Македония, категоричен е Тошко Йорданов от ИТН

„По точката за Северна Македония в коалиционното споразумение нещата са на ръба. Ние винаги сме се опирали на това споразумение и винаги сме си държали на думата. Рано е да се каже дали коалицията ще издържи до края на годината“. Това заяви пред БНР Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ“.

По думите му премиерът Кирил Петков и неговата съветничка са водили разговори, в които „се заобикаля“ това, че докато Северна Македония не започне да изпълнява поетите ангажименти в договора за добросъседство, няма да бъде вдигнато ветото за започване на преговори за членството ѝ в ЕС.

„Водили са разговори от рода на вкарване някъде в преговорния процес за езика на омразата, за репресиите и за Конституцията, но след вдигане на ветото. Натискът по темата „Северна Македония“ е за вдигане на ветото и започване на преговорен процес, а не за колко време ще трае този процес. Сигурен съм, че има и документи за това“, каза той.

Йорданов беше категоричен, че външният министър Теодора Генчовска (която е от квотата на ИТН в правителството – б.р.) следва официалната държавна политика, за разлика от министър-председателят, който се опитва да прокарва друга политика.

„Като председател на ПГ на „Има такъв народ“ съм ходил на срещи с евродепутати и еврокомисари и имам преки впечатления какво се е говорило. Имам и спомени от казваното на коалиционните съвети и кой е казвал, че иска до юни това да стане (отпадането на ветото за РСМ – б.р.) и това не сме били ние“, коментира той и заяви, че ИТН няма да позволят до края на Френското председателство да бъде свалено ветото пред Северна Македония.

Тошко Йорданов обясни, че за кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ са били уведомени коалиционните партньори, на което са получили отговор, че те нямат свои номинации.

„Така до мига, в който се пуснаха правилата за избор на гуверньор на Народната банка. Това са почти 5 месеца. След това се почна. Асен Василев е човекът, който е против. Оттам нататък ДБ и БСП се държаха като болонки по темата. Те блокираха МРРБ заради БНБ, като техните депутати от комисиите не отидоха на заседания. Целта беше Каримански да бъде оттеглен. Фиксацията на Министерството на финансите за БНБ беше изключително подозрителна и тя се появи накрая“, добави той.

Continue Reading

За България

Пътен инцидент между л.а. „Фолксваген“, управляван от 22-годишен водач и т.а. „Мерцедес“

Published

on

На 15.04.2022 г., в 16.25 ч., по първокласен път І-5, от гр. Казанлък за гр. Стара Загора, на км 201+200, преди разклона за с. Черганово е настъпил пътен инцидент между л.а. „Фолксваген“, управляван от 22-годишен водач и т.а. „Мерцедес“, с прикачено към него ремарке, управляван от 33-годишен водач.

По първоначална информация от удара водачът на лекия автомобил е получил различни наранявания. Настанен е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Водачът на т.а. е тестван за употреба на алкохол, с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат, на другия водач е взета кръвна проба за анализ. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1 б „б“ от НК.

Continue Reading

За България

Tежкo пътнотранспортнo произшествиe в старозагорско

Published

on

На 16.04.2022 г., в 16:40 ч., в РУ-Чирпан, е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на АМ „Тракия“, 167 км, посока Бургас. По първоначална информация, л.а. „БМВ“, управляван от 44-годишна жена, е напуснал пътното платно и се преобърнал в отводнителен канал. От удара 59-годишен мъж, пътувал в колата, е починал на място.

Жената е получила различни наранявания и е настанена в болнично заведение, с опасност за живота. Същата е изпробвана с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. В РУ-Чирпан е започнато досъдебно производство по чл.343, ал.1 б. „в“ във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени

За България2 години ago

Всички се питат дали правителството ще издържи: Думите на Тошко Йорданов хвърлиха ПП в смут!

Няма да позволим до края на Френското председателство да бъде свалено ветото пред Северна Македония, категоричен е Тошко Йорданов от...

За България2 години ago

Пътен инцидент между л.а. „Фолксваген“, управляван от 22-годишен водач и т.а. „Мерцедес“

На 15.04.2022 г., в 16.25 ч., по първокласен път І-5, от гр. Казанлък за гр. Стара Загора, на км 201+200,...

За България2 години ago

Tежкo пътнотранспортнo произшествиe в старозагорско

На 16.04.2022 г., в 16:40 ч., в РУ-Чирпан, е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на АМ „Тракия“, 167 км, посока...

За България2 години ago

Подходящ ден за романтични отношения

Луната е в знак Везни до 03:24ч на 17 април Хората стават по-миролюбиви, подсъзнателно избягват споровете и конфликтите, но са...

За България2 години ago

Цветница е! Имен ден имат…

Днес отбелязваме един от най-хубавите християнски празници – Вход Господен в Йерусалим, наричан още Цветница или Връбница. Цветница е подвижен...

За България2 години ago

Великденският заек и кошница с пъстри яйца радват старозагорци

Великденска кошница пълна с 22 пъстри яйца пред Община Стара Загораq от днес радва жителите и гостите на града. Шарените...

За България2 години ago

Плевнелиев разкри ново национално предателство на кабинета „Петков“

„Убеден съм, че предсрочни избори ще има. Това правителство няма как да продължи до края на мандата си. Първо, защото беше...

За България3 години ago

Неочакван развой по грандиозния скандал със Стефка Костадинова

Шведският журналист Патрик Еквал, който предизвика огромен скандал с твърдението си, че Стефка Костадинова е била „натъпкана с допинг“ при поставянето на...

За България3 години ago

Камен Воденичаров: „Имам информация за високопоставен служител в държавата, близък до Бойко Борисов”

кадър: 7/8 ТВ Днес водещ на „Вечерното шоу на Слави Трифонов” беше Камен Воденичаров. Ето как откри шоуто той: Като...

За България3 години ago

Борисов печели четвърти мандат, защото…

Социоложката Боряна Димитрова се опитва да ме убеди в една медия, че ГЕРБ със сигурност ще е в опозиция след...

За България3 години ago

Войната на Киро Харварда с българския бизнес. Божков и Прокопиев си имат персонален министър на икономиката

Ето нагледно как се съсипва българския бизнес по политически причини! Икономическият министър Киро Харварда обвинил Българската банка за развитие, че...

За България3 години ago

Странните връзки на Бойко Рашков с Васил Божков. #КОЙ дърпа конците в МВР?

Подходът на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков към кадровата вакханалия във ведомството му смело може да се зачисли...

За България3 години ago

Бойко Рашков с нови рокади в МВР, слага друг трудоустроен пенсионер начело на инспектората

Новият шеф на инспектората на МВР Стоян Димитров също е работещ пенсионер, както предишния Николай Гешев, когото служебният вътрешен министър...

Advertisement

Актуални